Przetwórstwo mięsne

doprawiony kawałek mięsa

Produktów w ofercie proszę szukać wg. kategorii w kolejności:

  1. Kiełbasy surowe, dojrzewające, parzone i parówki.
  2. Pasztety i salcesony.
  3. Solanki i mieszanki peklujące.
  4. Produkty z żelatyną.
  5. Dodatki funkcjonalne, produkty fosforanowe i stabilizatory.
  6. Kebab, gyros, shawerma.
  7. Mieszanki dekoracyjne.
  8. Aromaty i ekstrakty.
  9. Barwniki.
  10. Przeciwutleniacze.
  11. Marynaty.

 

Poniżej dostępne w naszej ofercie produkty Lay, w razie zainteresowania prosimy podać nazwę oraz numer artykułu , który jest wytłuszczony obok nazwy produktu.

Poniżej katalogi, gdzie znajdą Państwo więcej informacji o naszych produktach.


1. Kiełbasy surowe, dojrzewające, parzone i parówki.

RAPIDO METT AS

 

RAPIDO METT AS – numer artykułu – 8047
Środek dojrzewający z przyprawami do surowej lub wędzonej metki łososiowej – bez glutaminianu sodu (E621).
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 10 g/kg masy


PARMA

 

PARMA – numer artykułu – 10012
Środek dojrzewający z przyprawami do pikantnych kiełbas typu cygańska, surowa włoska, salami cygańskiego, kiełbasek z papryką, kolbacza, kiełbasek ostrych.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 10 g/kg masy


QUICK

 

QUICK – numer artykułu – 10024
Środek dojrzewający z wybarwiaczem do kiełbas typu salami.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 5 g/kg masy


MEDITERRAN

 

MEDITERRAN – numer artykułu – 10032
Środek dojrzewający z przyprawami do kiełbas surowych typu salami.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 15 g/kg masy


CHORIZO

 

CHORIZO – numer artykułu – 10037
Środek z przyprawami do kiełbas typu „chorizo” – pikantna
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 20 g/kg masy


BAUERNKOLBACZ

 

BAUERNKOLBACZ – numer artykułu – 10038
Środek z przyprawami do kolbacza węgierskiego.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 20 g/k masy i 24-26 g peklosoli


RAPIDO RS

 

RAPIDO RS – numer artykułu – 10077
Środek dojrzewający z przyprawami do kiełbasy grubo rozdrobnionej typu metka.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 10 g/kg masy


FRIMETT ROTT

 

FRIMETT ROTT – numer artykułu – 100108
Środek dojrzewający z przyprawami do surowej lub wędzonej metki cebulowej – bez glutaminianu sodu (E621) i laktozy.
Opakowanie – 1 kg/ 2 kg – zalecane dawkowanie – 12 g/kg masy i peklosól


FRIMETT EXTRA

 

FRIMETT EXTRA – numer artykułu – 100109
Środek dojrzewający z przyprawami do surowej lub wędzonej metki tatarowej – bez glutaminianu sodu (E621) i laktozy.
Opakowanie – 1 kg/ 2 kg – zalecane dawkowanie – 12 g/kg masy i peklosól


RAPIDO SOFT

 

RAPIDO SOFT – numer artykułu – 100130
Środek dojrzewający z przyprawami do kiełbas surowych typu metka z przedłużoną smarownością.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 10 g/kg masy i 24 g peklosoli


LONGANIZA

 

LONGANIZA – numer artykułu – 100131
Środek dojrzewający z przyprawami do kiełbas surowych typu salami.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 12 g/kg masy


IBERIC SALAMI

 

IBERIC SALAMI – numer artykułu – 100134
Środek dojrzewający z przyprawami do kiełbas surowych typu salami.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 12 g/kg masy


PEPERONIWURST

 

PEPERONIWURST – extra ostra – numer artykułu – 10015
Środek dojrzewający z przyprawami do kiełbasy peperoni.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 15 g/kg masy


 

ŚLĄSKA – numer artykułu – 10270
Środek z przyprawami do kiełbasy śląskiej.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 5 g/kg masy


 

ZWYCZAJNA EXTRA – numer artykułu – 10273
Środek z przyprawami do kiełbasy zwyczajnej.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 5-10 g/kg masy

 


WÜRSTCHEN – STAR

 

WÜRSTCHEN – STAR – halal – numer artykułu – 12024
Środek z przyprawami do kiełbas cienkich, parówek wiedeńskich.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 3-4 g/kg masy


WIENER  WÜRSTCHEN

 

WIENER WÜRSTCHEN – halal – numer artykułu – 12036
Środek z przyprawami pikantny do kiełbas cienkich, parówek wołowych i drobiowych, hot-dogów itp.
Opakowanie – 1 kg/25 kg – zalecane dawkowanie – 4-5 g/kg masy


WÜRSTCHENSTAR

 

WÜRSTCHENSTAR – halal – numer artykułu – 12041
Środek z przyprawami do kiełbas cienkich, parówek, bez glutaminianu sodu (E621).
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 3-4 g/kg masy i peklosól


HABANOSSI

 

HABANOSSI – halal – numer artykułu – 120126
Środek z przyprawami do kiełbas cienkich.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 10 g/kg masy i peklosól


NORYMBERSKA

 

NORYMBERSKA – numer artykułu – 504
Środek z przyprawami do kiełbas grillowych w stylu norymberskim.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 4-5 g/kg masy


TURYNDZKA

 

TURYNDZKA – halal – numer artykułu – 5088
Środek z przyprawami do kiełbas grillowych z Turyngii i Würzbruger.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 7 g/kg masy


KIEŁBASA GRILLOWA

 

KIEŁBASA GRILLOWA – numer artykułu – 50166
Środek z przyprawami do kiełbas grillowych.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 6 g/kg masy


KÄESEKREINER

 

KÄESEKREINER – halal – numer artykułu – 120119
Środek z przyprawami do kiełbasek serowych.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 10 g/kg masy


2. Pasztety i salcesony.

DIAMANT

 

DIAMANT – numer artykułu – 3021
Środek z przyprawami do pasztetu drobno rozdrobnionego, delikatny smak.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 3 g/kg masy


DIAMANT PLUS

 

DIAMANT PLUS – halal – numer artykułu – 3053
Środek z przyprawami i wybarwiaczem do pasztetu.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 8 g/kg masy


BAUERNGOLD

 

BAUERNGOLD – numer artykułu – 4034
Środek z przyprawami do pasztetowej cebulowej – bez glutaminianu sodu (E621).
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 7 g/kg masy


LANDGRAF

 

LANDGRAF – numer artykułu – 4057
Środek z przyprawami do pasztetowej grubo rozdrobnionej z czystą etykietą.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 6-7 g/kg masy


PRESSSACK

 

PRESSSACK – numer artykułu –2064
Środek z przyprawami do czerwonego salcesonu.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 6 g/kg masy


RUSTIKAL

 

RUSTIKAL – numer artykułu – 6027
Środek z przyprawami do białego salcesonu.
Opakowanie – 1 kg/25 kg – zalecane dawkowanie – 4 g/kg masy


3. Solanki i mieszanki peklujące.

STASSIT 2000

 

STASSIT 2000 – numer artykułu – 16085
Mieszanka ziołowa peklująca do szynek surowych w szczególności do szynki szwarcwaldzkiej.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 1 kg/20 kg peklosoli
[ wymieszać Stassit 2000 z peklosolą i stosować 50g gotowej mieszanki na 1 kg szynki, nacierać, obracać]


STASSIT 3000

 

STASSIT 3000 – halal – numer artykułu – 16087
Mieszanka z przyprawami w pełni rozpuszczalna do peklowania szynek surowych ze stabilizatorem koloru i wybarwiaczem.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 1 kg/20 kg peklosoli
[wymieszać Stassit 3000 z peklosolą i stosować 40-50g gotowej mieszanki na 1 kg szynki, nacierać, obracać]


SCHINKEN FIX N50

 

SCHINKEN FIX N50 – numer artykułu – 17080
Środek nastrzykowy z przyprawami do produktów mięsnych, szynek parzonych, bez wzmacniaczy smaku, bez fosforanów, nastrzyk 20 %.
Opakowanie – 2 kg/25 kg – zalecane dawkowanie – 50 g/l solanki


SCHINKENFIX P50 - OL

 

SCHINKENFIX P50 - OL – numer artykułu – 170182
Środek nastrzykowy z przyprawami do produktów mięsnych, szynek parzonych, bez barwnika i wzmacniaczy smaku, nastrzyk 20 %.
Opakowanie – 2 kg/25 kg – zalecane dawkowanie – 50 g/l solanki


SCHINKEN TEC P 60-OF

 

SCHINKEN TEC P 60-OF – numer artykułu – 170356
Środek nastrzykowy bez barwnika z przyprawami do produktów mięsnych, szynek parzonych, nastrzyk 20-80 %.
Opakowanie – 25 kg – zalecane dawkowanie – 30-60 g/l solanki


SCHINKOMAT GOLD

 

SCHINKOMAT GOLD – numer artykułu – 180170
Środek nastrzykowy w płynie z przyprawami do produktów mięsnych, szynek parzonych, bez wzmacniaczy smaku, nastrzyk 20-25 %.
Opakowanie – 7 kg/14 kg/30 kg – zalecane dawkowanie – 50 g/l solanki


SCHINKOMAT EXTRA

 

SCHINKOMAT EXTRA – numer artykułu – 18067
Środek nastrzykowy w płynie z przyprawami o smaku miodowym do produktów mięsnych, szynek parzonych, nastrzyk 20 %.
Opakowanie – 3 kg/7 kg/30 kg – zalecane dawkowanie – 50 g/l solanki


ZARTESSA SPEZIAL

 

ZARTESSA SPEZIAL – halal – numer artykułu – 170237
Środek zmiękczający do produktów mięsnych, w szczególności drobiu, nastrzyk 15-25 %.
Opakowanie – 25 kg – zalecane dawkowanie – 15 g/l solanki, nastrzyk 15-20 %, 20 g/l solanki, nastrzyk 20-25 %


ZARTESSA P

 

ZARTESSA P– halal – numer artykułu – 170240
Środek zmiękczający do produktów mięsnych, w szczególności drobiu.
Opakowanie – 1 kg/25 kg – zalecane dawkowanie – 15-25 g/l solanki


4. Produkty z żelatyną.

SÜLZROLLE

 

SÜLZROLLE – numer artykułu – 50210
Środek z przyprawami do kiełbasy słoikowej bez wzmacniacza smaku.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 53 g/kg masy


LAY WÜRZ

 

LAY WÜRZ – numer artykułu – 180634
Żelatyna smakowa do wyrobów galaretowatych, na bazie żelatyny wołowej.
Opakowanie – 1 kg/25 kg – zalecane dawkowanie – 150-200 g/l wody


WÜRZ ASPIK

 

WÜRZ ASPIK – numer artykułu – 180642
Żelatyna smakowa do wyrobów galaretowatych, na bazie żelatyny wieprzowej.
Opakowanie – 1 kg/6 kg – zalecane dawkowanie – 130-150 g/l wody


Żelatyna wieprzowa 240 bloom

 

ŻELATYNA WIEPRZOWA – 240 BLOOM – numer artykułu – 252201
Żelatyna wieprzowa do żywności, bez innych dodatków.
Opakowanie – 1 kg/ 25 kg – zalecane dawkowanie – według receptury


Żelatyna wołowa 280 bloom

 

ŻELATYNA WOŁOWA – 280 BLOOM – numer artykułu – 252220
Żelatyna wołowa do żywności, bez innych dodatków.
Opakowanie – 1 kg/ 25 kg – zalecane dawkowanie – według receptury


5. Dodatki funkcjonalne, produkty fosforanowe i stabilizatory.

P-ROT

 

P-ROT – numer artykułu – 1705
Środek do wybarwiania do wszystkich kiełbas surowych i parzonych.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 1-4 g/kg masy


PHOS ROT

 

PHOS ROT – numer artykułu – 17050
Środek do kutrowania z wybarwiaczem i stabilizatorem koloru.
Opakowanie – 2 kg/25 kg – zalecane dawkowanie – 6 g/kg masy


BRAT PHOS P

 

BRAT PHOS P – halal – numer artykułu – 17074
Środek do kutrowania, stabilizator koloru szynki i kiełbas na bazie fosforanów.
Opakowanie – 2 kg/25 kg – zalecane dawkowanie – 2-3 g/kg masy


CEYLOFIT SUPER NEU

 

CEYLOFIT SUPER NEU – halal – numer artykułu – 17096
Emulgator odporny na autoklaw! Do produkcji pasztetowych i kiełbas parzonych, zapobiega powstawaniu tzw. „odbić”.
Opakowanie – 1 kg/25 kg – zalecane dawkowanie – 3-5 g/kg masy


METT SOFT P

 

METT SOFT P – numer artykułu – 17045
Środek do żywności przedłużający smarowność, spowalnia wysychanie kiełbas drobno- i grubo rozdrobnionych typu metka.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 3-5 g/kg masy


SORBAT R

 

SORBAT R – halal – numer artykułu – 17056
Środek konserwujący stosowany powierzchniowo do kiełbas surowych i wędlin suszonych.
Opakowanie – 6 kg – zalecane dawkowanie – 3-5 g/kg masy lub 50 g/l wody zgodnie z informacją o produkcie


LAY TAUCHKLAR

 

LAY TAUCHKLAR – halal – numer artykułu – 19086
Żel, masa powlekająca do kiełbas, stosowana głównie do utrzymania posypki na produkcie.
Opakowanie – 30 kg – zalecane dawkowanie – zgodnie z informacją o produkcie


LAY STARTER NATURO

 

LAY STARTER NATURO – numer artykułu – 15251-50
Kultury starterowe do produkcji kiełbas miękkich drobno- i grubo rozdrobnionych typu metka.
Opakowanie – 12,5 g – zalecane dawkowanie – 12,5 g/50 kg masy
[wymieszać Lay Starter Naturo z produktem Lay np. mieszanką przyprawową i dodać na początku produkcji]


QUICK STARTER

 

QUICK STARTER – numer artykułu – 15260-100
Kultury starterowe do produkcji kiełbas twardych drobno- i grubo rozdrobnionych typu salami.
Opakowanie – 15 g – zalecane dawkowanie – 15 g/100 kg masy
[wymieszać Quick Starter z produktem Lay np. mieszanką przyprawową i dodać na początku produkcji]


6. Kebab, gyros, shawerma.

GYROS

 

GYROS – numer artykułu – 1904
Środek z przyprawami do produkcji grosa, kebaba, specjałów z jagnięciny.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 12-15 g/kg masy


GYROS

 

GYROS – numer artykułu – 1906
Mieszanka z przyprawami bez soli do produkcji grosa, kebaba, specjałów z jagnięciny.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 6-8 g/kg masy


PUL BIBER

 

PUL BIBER – numer artykułu – 14037
Środek z przyprawami do pikantnych potraw tureckich.
Opakowanie – 1 kg/25 kg – zalecane dawkowanie – według smaku.


DÖNERGEWÜRZ NBA

 

DÖNERGEWÜRZ NBA – halal – numer artykułu – 190274
Środek z przyprawami do produkcji kebaba, shawerma.
Opakowanie – 1 kg/25 kg – zalecane dawkowanie – 20-25 g/kg masy


GEFLÜGELDÖNER  KP

 

GEFLÜGELDÖNER KP – numer artykułu – 190171
Środek z przyprawami do produkcji kebaba drobiowego, shawerma.
Opakowanie – 25 kg – zalecane dawkowanie – 45 g/kg masy


RINDDÖNER NBA

 

RINDDÖNER NBA – numer artykułu – 190196
Środek z przyprawami do produkcji kebaba wołowego.
Opakowanie – 25 kg – zalecane dawkowanie – 30 g/kg masy


PUTENDÖNER OZG KP

 

PUTENDÖNER OZG KP – numer artykułu – 190346
Środek z przyprawami do produkcji kebaba, shawerma zalecany głównie do mięsa z indyka.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 22-27 g/kg masy


BINDALL SD

 

BINDALL SD – halal – numer artykułu – 170333
Środek wiążący do produkcji kebaba drobiowego, shawerma.
Opakowanie – 20 kg – zalecane dawkowanie – 20 g/kg masy


7. Mieszanki dekoracyjne.

JÄGERMETT

 

JÄGERMETT – numer artykułu – 14010
Mieszanka dekoracyjna i przyprawowa gruboziarnista do specjałów mięsnych.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 10-12 g/kg masy


VIRGINIA

 

VIRGINIA – numer artykułu – 14011
Mieszanka dekoracyjna ziołowa gruboziarnista do specjałów mięsnych wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 10 g/kg masy


CHINA WÜRZER

 

CHINA WÜRZER – numer artykułu – 14065
Mieszanka przyprawowa do potrwa egzotycznych, mięsa, ryb, ryżu, zup, sosów,
Opakowanie – 1 kg/25 kg – zalecane dawkowanie – 8-10 g/kg masy


PIZZA

 

PIZZA – numer artykułu – 16049
Mieszanka dekoracyjna i przyprawowa gruboziarnista do specjałów mięsnych: pizza, makaron, ryż, sałatki.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 10 g/kg masy


BACON

 

BACON – numer artykułu – 16071
Mieszanka dekoracyjna i przyprawowa gruboziarnista do specjałów mięsnych, grilla, pieczeni, pasztetów.
Opakowanie – 1 kg/5 kg – zalecane dawkowanie – 10 g/kg masy


PUSZTA SPEZIAL

 

PUSZTA SPEZIAL – numer artykułu – 140134
Pikantna mieszanka cebulowa dekoracyjna i przyprawowa gruboziarnista do specjałów mięsnych.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 5-10 g/kg masy


BALATON

 

BALATON – numer artykułu – 140268
Pikantna mieszanka dekoracyjna i przyprawowa gruboziarnista do specjałów mięsnych.
Opakowanie – 1 kg/20 kg – zalecane dawkowanie – 10-15 g/kg masy


8. Aromaty i ekstrakty.

AROMAT KURCZAKA

 

AROMAT KURCZAKA – numer artykułu – 180143
Aromat kurczaka do żywności w proszku.
Opakowanie – 1 kg/5 kg – zalecane dawkowanie – 3-5 g/kg masy


AROMAT SZYNKI

 

AROMAT SZYNKI – numer artykułu – 180143
Aromat szynki do żywności w proszku.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 2-5 g/kg masy


AROMAT KONSERWY

 

AROMAT KONSERWY – halal – numer artykułu – 180940
Aromat konserwy turystycznej do żywności w proszku.
Opakowanie – 25 kg – zalecane dawkowanie – 4 g/kg masy


AROMAT KONSERWY

 

AROMAT KONSERWY – halal – numer artykułu – 180941
Aromat konserwy turystycznej do żywności w proszku – bez glutaminianu sodu (E621).
Opakowanie – 25 kg – zalecane dawkowanie – 4 g/kg masy


AROMAT MIĘSA

 

AROMAT MIĘSA – halal – numer artykułu – 180991
Aromat mięsa do żywności w proszku.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 2-5 g/kg masy


AROMAT WOŁOWINY

 

AROMAT WOŁOWINY – halal – numer artykułu – 700526
Aromat grillowanej wołowiny do żywności w proszku.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 1-2 g/kg masy


AROMAT DYMU

 

AROMAT DYMU – halal – numer artykułu – 17046
Aromat dymu wędzarniczego do artykułów spożywczych, zwłaszcza produktów mięsnych, ryb, drobiu i serów, rozpuszczalny w wodzie.
Opakowanie – 1 kg/ 25 kg – zalecane dawkowanie – wg. przepisów UE, patrz receptura.


AROMAT CZOSNKU

 

AROMAT CZOSNKU – halal – numer artykułu – 18063
Naturalny aromat czosnku w płynie, 15 -20 – krotnie skoncentrowany, rozpuszczalny w wodzie.
Opakowanie – 1,2 kg/ 2,5 kg/14 kg – zalecane dawkowanie – 0,5 -2 g/kg masy produktu końcowego


PAPRYKA  6000 FE

 

PAPRYKA 6000 FE – numer artykułu – 18082
Naturalny aromat czerwonej papryki w płynie, 1 kg odpowiada ok. 8 kg papryki, rozpuszczalny w wodzie
Opakowanie – 2,5 kg/ 6,5 kg – zalecane dawkowanie do kiełbas – 0,3-1 g/kg masy, do zup , sosów itp. – 1,0-2 g/kg


AROMAT ŚWIEŻEJ CEBULI

 

AROMAT ŚWIEŻEJ CEBULI - numer artykułu – 18089
Naturalny aromat świeżej cebuli w płynie
Opakowanie – 2,5 kg/ 14 kg – zalecane dawkowanie – 0,5-2 g/kg masy końcowego produktu


PAPRYKA 3000 FE

 

PAPRYKA 3000 FE – numer artykułu – 18091
Naturalny aromat papryki w płynie, rozpuszczalny w wodzie
Opakowanie – 1,2 kg/ 10 kg – zalecane dawkowanie do kiełbas – 1-2 g/kg masy


PAPRYKA 3000 FE

 

PAPRYKA 3000 FE – numer artykułu – 18098
Naturalny aromat papryki w płynie, extra ostra , rozpuszczalny w wodzie
Opakowanie – 2,5 kg – zalecane dawkowanie do kiełbas – 1-2 g/kg masy


9. Barwniki.

SPEZIALPRODUKT TM

 

SPEZIALPRODUKT TM – numer artykułu – 19077
Barwnik karmel spożywczy poprawiający barwę i smak dań gotowych – w płynie.
Opakowanie – 6 kg/30 kg – zalecane dawkowanie 0,5-2 g/kg masy


TORRO B

 

TORRO B – numer artykułu – 19081
Środek barwiący do artykułów spożywczych w płynie z buraka ćwikłowego
Opakowanie – 7 kg – zalecane dawkowanie – 1 g/kg masy


RUBYSIN ROUGE – 10%

 

RUBYSIN ROUGE – 10% – numer artykułu – 170162
Barwnik do artykułów spożywczych bez alergenów w płynie, na bazie koszenili – rozpuszczalny w wodzie.
Opakowanie – 5 kg – zalecane dawkowanie – 0,1-0,2 g/kg masy


RUBYSIN ROUGE

 

RUBYSIN ROUGE – halal – numer artykułu – 170170
Barwnik do artykułów spożywczych bez alergenów, na bazie koszenili, do barwienia kiełbas, pasztetów,salami.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 0,3-0,5 g/kg masy


RUBISIN CCM

 

RUBISIN CCM – numer artykułu – 170171
Barwnik do artykułów spożywczych bez alergenów, z ograniczonym stosowaniem .
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 1-3 g/kg masy


10. Przeciwutleniacze.

FRUCHTWEISS

 

FRUCHTWEISS – numer artykułu – 17023
Specjalny produkt w proszku zapewniający dłuższą trwałość i świeżość produktów spożywczych, w szczególności krojonych owoców, grzybów, ziemniaków, marchwi, cebuli itp.
Opakowanie – 1 kg – zalecane dawkowanie – 2 g/kg masy sałatki lub 20 g/l wody


EVERFRESH

 

EVERFRESH – halal – numer artykułu – 17055
Specjalny produkt w proszku zapewniający dłuższą trwałość i świeżość produktów spożywczych, działa antybakteryjnie, hamuje rozwój drobnoustrojów.
Opakowanie – 1 kg/ 2 kg/ 25 kg – zalecane dawkowanie – 3 g/kg masy


EVERFRESH AL

 

EVERFRESH AL – numer artykułu – 17061
Specjalny produkt w proszku zapewniający dłuższą trwałość i świeżość produktów spożywczych, działa antybakteryjnie, hamuje rozwój drobnoustrojów.
Opakowanie – 1 kg/20 kg – zalecane dawkowanie – 5 g/kg masy


FRESHNESS

 

FRESHNESS – numer artykułu – 170155
Specjalny produkt w płynie polecany szczególnie do mięsa mielonego, stabilizujący barwę, zapewniający dłuższą trwałość i świeżość produktów spożywczych, działa antybakteryjnie, hamuje rozwój drobnoustrojów.
Opakowanie – 2 kg/ 10 kg – zalecane dawkowanie – 5 g/kg masy


11. Marynaty.

MARINOL WÜRZÖL

 

MARINOL WÜRZÖL – numer artykułu – 18035
Olej przyprawowy do mięs wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 5 kg/10 kg – zalecane dawkowanie – 15-30 g/kg masy


MARINOL PUSZTA

 

MARINOL PUSZTA – numer artykułu – 180300
Olej przyprawowy pikantny do mięs wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 3,5 kg – zalecane dawkowanie – 60-100 g/kg masy


MARINOL KRAUTER

 

MARINOL KRAUTER – numer artykułu – 180301
Olej przyprawowy ziołowy do mięs wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 3,5 kg – zalecane dawkowanie – 60-100 g/kg masy


MARINOL CURRY

 

MARINOL CURRY – numer artykułu – 180303
Olej przyprawowy do mięs wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 3,5 kg – zalecane dawkowanie – 60-100 g/kg masy


MARINOL KNOBLAUCH

 

MARINOL KNOBLAUCH – numer artykułu – 180304
Olej przyprawowy czosnkowy do mięs wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 3,5 kg – zalecane dawkowanie – 60-100 g/kg masy


MARINOL MEXICO

 

MARINOL MEXICO – numer artykułu – 180314
Olej przyprawowy czosnkowy do mięs wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 3,5 kg – zalecane dawkowanie – 60-100 g/kg masy


MARINOL KRÄUTERBUTTER

 

MARINOL KRÄUTERBUTTER – numer artykułu – 180319
Olej przyprawowy ziołowo maślany do mięs wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 3,5 kg – zalecane dawkowanie – 60-100 g/kg masy


MARINOL ONION

 

MARINOL ONION – numer artykułu – 180353
Olej przyprawowy cebulowy do mięs wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 3,5 kg – zalecane dawkowanie – 60-100 g/kg masy


MARINOL PEPERONI

 

MARINOL PEPERONI – numer artykułu – 180358
Olej przyprawowy z grubym czarnym pieprzem do mięs wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 3,5 kg – zalecane dawkowanie – 60-100 g/kg masy


MARINOL LEMON-PFEFFER

 

MARINOL LEMON-PFEFFER – numer artykułu – 180368
Olej przyprawowy cytrynowo-pieprzowy do mięs wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 3,5 kg – zalecane dawkowanie – 60-100 g/kg masy


MARINOL BARBECUE

 

MARINOL BARBECUE – numer artykułu – 180374
Olej przyprawowy do mięs wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 3,5 kg – zalecane dawkowanie – 60-100 g/kg masy


MARINOL ZIGEUNER

 

MARINOL ZIGEUNER – numer artykułu – 180503
Olej przyprawowy "cygański" do mięs wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 3,5 kg – zalecane dawkowanie – 60-100 g/kg masy


MARICLEAN BÄRLAUCH

 

MARICLEAN BÄRLAUCH – halal – numer artykułu – 180513
Olej przyprawowy z czosnkiem niedźwiedzim do mięs wszelkiego rodzaju, w szczególności polecany do ryb z „czystą etykietą”.
Opakowanie – 3,5 kg – zalecane dawkowanie – 60-100 g/kg masy


MARINOL PFEFFERMIX

MARINOL PFEFFERMIX – numer artykułu – 180522
Olej przyprawowy pieprzowy do mięs wszelkiego rodzaju.
Opakowanie – 3,5 kg – zalecane dawkowanie – 60-100 g/kg masy